@silent! O co Ci chodzi? Nie pamiętam żebyśmy się znali, a co dopiero rozmawiali ze sobą.
Dzięki wszystkim za pomoc. Można zamknąć temat.
2009-06-27
Ostatnio na forum pojawiła się wzmianka o niegotowym jeszcze modzie. Znalazłem tam tajemnicze (pewnie tylko dla mnie) rozszerzenie *.cm;
1.Jak używać tych plików?
2.Jakie są wady i ich zalety?
3.Czy można od razu w nich pisać wszystko czy trzeba je "podpiąć" w pliku *.cs/*.scm?
2009-06-27
Temat:
mrugające obiekty
|
Napisano dnia:
2010-04-05 22:03:59
Co do koszykówki jeśli masz oryginalny plik SCM, to w edytorze MEd znajdź kosz do koszykówki. Szukaj pod 'basket' albo 'ball'. Możesz zawsze skopiować ten koło domu Sweeta.
2009-06-27
Temat:
Utrata dźwięku
|
Napisano dnia:
2010-04-02 17:44:41
Jest jakaś łatka który chroni przed wyłączeniem dźwięku w grze? Zawsze mi się wyłącza gdy bardzo dużo strzelam lub gdy pada deszcz.
2009-06-27
Temat:
RealizmSA
|
Napisano dnia:
2010-04-02 15:46:54
Ja mogę się zająć dźwiękami broni i ich realistycznością podczas strzelania.
Tutaj fizyka i matematyka kłania się panom z Rockstara. I chyba też informatyka.
Poza tym do czego to podobne żeby studenci i dzieci poprawiali kilkuletnie wypociny profesjonalistów! Idzie apokalipsa :-D
2009-06-27
Temat:
Co by było gdyby
|
Napisano dnia:
2010-03-27 10:29:32
Grałbyś w grę z grafiką podobną do pasjansa :-P
Co by było gdyby dopuścili do sprzedaży GTA: LCS z okładką GTA V? :-D
2009-06-27
Temat:
Program do tworzenia map (IPL)
|
Napisano dnia:
2010-03-21 11:55:27
Wiem, kiedyś używałem ten program, ale zapomniałem skąd ściągnąłem. Dzięki.
2009-06-27
Temat:
Your Life
|
Napisano dnia:
2010-03-21 10:47:33
Można by zawsze zrobić SinglePlayer, czyli kopię SA, ale z realistyczną mapą w skali 1:1. Część mapy będzie musiała utkwić w rozszerzeniu .cs a nie .ipl bowiem mapa ma max. powierzchnię TYLKO 36 km^2.
Czyli znane Los Santos ma wg. Rockstar Games powierzchnię Wieliczki, Białej Dolnej (k. Częstochowy), albo N. Dworu Mazowieckiego (pod Warszawą). A takie Angel Pine to mała dzielnica (mniejsza niż Nowa Huta w Krakowie i Praga w Warszawie).
No, zawsze można zrobić grę o murzynie który łazi po melinach w Krakowie, uciekając przed kibicami Cracovii, Wisły i co oni tam jeszcze mają.
---
dobra a teraz plan dodatków:
1. jak może ktoś zauważył, policja używa różnych sygnałów dźwiękowych, 3 z nich nazywają się tak: "LE-ON" "WILK" i "PIES", ale tym ja się już zajmę. Zrobię też jakieś skrypty do lepszych pościgów, żeby niektórzy policjanci mogli Cię zatrzymać w pół minuty, a niektórzy podczas pogoni przewrócą się przez przechodnia.
2. Gdy gracz zostanie lekko postrzelony musi szybko iść do szpitala, a jak umrze to gra leci od początku.
3. Przechodnie uciekają na widok broni, ognia, gangu (tak jest chyba w IV).
4. Gdy gracz ma koszulkę z napisem Wisła, atakują go kibice Cracovii i odwrotnie.
5. Można zarabiać na życie okradając sklepy, lub sprzątając śmieci, albo zarządzać firmą, itp.
6. Bronie w zależności od miejsca produkcji, zacinają się.
7. Gdy gracz ma kałacha, a używa glocka, kałach wisi na plecach.
8. Gracz może wyrzucić broń na ziemię (nawet jeśli nie chce jej zamienić na inną)
9. Gracz może chodzić do Kościoła, zawodówki, odwiedzać więźniów, zmarłych i chorych.
10. Od niego zależy czy w miejscu zamieszkania będzie brudno czy czysto.
11. Są różne ceny gazu, prądu, wody, benzyny, żywności.
12. Gracz może zatrzymać się do kontroli lub uciekać, przyjąć mandat lub odmówić, zaproponować łapówkę.
To tyle :-D. Oczywiście mogę zająć się wszystkim, ale jak znajdzie się ktoś chętny do przyspieszenia prac, to się ucieszę.
2009-06-27
Temat:
|
Napisano dnia:
2010-03-21 10:00:09
Program wyłącza się nawet jeśli klikam na obiekty wstawione przeze mnie.
Kiedyś bawiłem się w MTA, ale nie pamiętam skąd go ściągnąłem. Jak ktoś znajdzie link to niech tu wklei. Dzięki za pomoc.
2009-06-27
Temat:
|
Napisano dnia:
2010-03-20 22:20:51
Czy zna ktoś program do tworzenia map w SA inny niż MEd? Nie dość że nie ma nowszych wersji to ciągle się wyłącza jak klikam na niektóre obiekty. Aż się pocę ze stresu jak chce jakiś edytować :-P
2009-06-27
Przeczuwam, że przeczucie Cię myli bo jak podmienisz, np. cywilnego poloneza za wóz strażacki to świecą mu się żółte światła metr nad dachem.
2009-06-27
Temat:
Co by było gdyby
|
Napisano dnia:
2010-03-20 17:08:37
MOŻE było by lepsze
Co by było gdyby nie było matematyki na maturze? :-D