Czy wiesz, że... możesz podsyłać newsy, artykuły, pliki i zdjęcia?
Strona główna forum Szukaj Rejestracja
Witaj, nieznajomy!
#
Ja bym prosił o więcej tutoriali na temat pisania misji. A głównie o połączenie opcodów w jedną całość i żeby wszystko ładnie działało. Może inni nie mają z tym problemów ale ja je mam i to całkiem spore, mam pomysł na misję ale nie potrafię jej wykonać mimo iż mam pozbierane współrzędne itp. to patrząc się na SB3 mam całkowita pustkę mimo tego że dotychczasowe tutoriale czytałem kilkakrotnie.
#
Silent oto część kodu z SALA :

Kod:
[STATIC LIMITS]
; Limits that have a fixed allocation in the executable, also note that the Flight Height limit is automatically circumvented
; The number of different types of models you are allowed
#Timed Objects=227
#Vehicle Models=213
#Ped Models=278
#IDEs=14000
#CarMods=70

Tam gdzie te cyferki sa pogrubione to zmieniłem o jedną cyfrę większą tzn z 212 na 213. Bład jest cały czas identyczny.

LOTnick ja właśnie z tego poradnika korzystałem ;)
#
Właśnie o to chodzi że powiększyłem wszedłem w ten plik z Limit Adjuster i zmieniłem tamtejszą liczbę która odpowiada za liczbę pojazdów w grze.
#
MakG no przeciez błąd dotyczy się dodawania nowego pojazdu więc wydaje mi się że napisałem tam gdzie trzeba ale sorka.
Mój system to Windows Xp Professional.

LOTnick zrobiłem tak jak mówisz niestety jest teraz błąd w połowie paska więc musi się tyczyć pliku gta3.img
#
bingo009 ja za to mam inny problem gdy właczam gta to podczas wyskakuje mi błąd o vechicle.ide A tutaj screen :
http://i56.tinypic.com/2e0rcrd

Bardzo proszę mógłby mi ktos pomóc ? Bardzo mi na tym zależy.
#
Przepraszam że się wtracam, ale mam pytanie właśnie na temat dodawania nowych aut a właściwie ich wytrzymałości. Co musiałbym zrobić aby dany pojazd był wytrzymały jak czołg ? Być moze jest to napisane w tutorialu podanego przez Silent'a ale u mnie nie zadobrze z angielskim i mogłem to pominąć lub po prostu nie zrozumiec.
#
LOTnick tak tez tak mam, ale wszystko otwieram na nowych kartach i wtedy nie ma problemu.
#
No ja sie wole nie chwalić :) Takiego gruchota jakiego ja mam to chyba nikt nie ma.
#
Sądzę że do tego służy jakiś konwerter. Poszukaj na google.pl
#
A powiedz mi ile waży beta ? I czy mógłbyś wstawić ją na jakiś hosting ? Bardzo bym chciał w takową wersję pograć.
#
Jeżeli masz te pliki ( dff oraz txd ) tych modyfikacji spokojnie możesz odinstalować San Andreaz i zainstalować od nowa do instalowania polecam ci Alci's IMG Editor v1.5 9 http://www.przeklej.pl/plik/3-alcis-img-editor-rar-0006qb6b0bq4 z obsługa powinieneś dać sobie radę. Drugim sposobem jest wyciągnieciem wszystkich plików z gta3.img ew z gta_int.img jakoś tak się nazywa. Potem przeinstalować i wsadzić te pliki które wyciągnąłeś, niekoniecznie błąd musi wynikać z archiwum gta3.img.
#
Faktycznie spróbuj 3Ds max 2010, ja mam go na koputerze tylko że zamiast animować próbowałem modelować i nic mi nie wychodziło. Może też tak być że ten koleś co pokazuje na filmiku ma coś jeszcze zainstalowane, o czym my nie wiemy.
#
Prawdopodobnie musisz jeszcze poszukać cracka na necie, wtedy powinno być wszystko dobrze.
#
Sasuke77Kiro na jutro będzie gotowy SaveGame.

//EDIT :

Proszę a oto gotowy savegame :
http://www.przeklej.pl/plik/savegame-zip-00258q7610fc2j6
A tutaj ss :
http://i53.tinypic.com/121eft3.jpg

PS : Czemu ty masz w tym basenie wodę a ja nie ?
#
Prawdopodobnie patch będzie miał instalkę .exe więc będziesz miał jeszcze mniej problemu :)
Created & Powered by MakG