Kod:
Ale ty jesteś dziwny nie ma opcode na bicie się w ręcz poprostu nie używasz opcodu który dodaje broń aktorowi i nakazujesz mu atakować i tyle. ;/
to ty jestes dziwny czy ja wspomniałem o tworzeniu jakiegoś aktora?
skoro nie ma takiego opcode to można zaokrąglić w pętli "if and" tak że jeśli gracz ma schowaną broń i atakuje jakiegoś peda to kontynuujemy dalszy kod?:
:petla
wait 0
if and
PLAYER_ACTOR nie ma broni
atakuje peda 1@
jf @petla
dalszy kod
gdzie 1@ to zmienna pod którą zapisany jest dowolny ped
czy takie coś byłoby możliwe? Pytam bo chcę zrobic nowy tryb walki gdy tylko kogoś zaatakujemy to chcę zrobić aby kamera zeszła lekko w dół i byłaby ona skierowana na tego atakującego peda : P
odnośnie 2. to czy istnieje efekt takiego błysku, którego mógłbym wykorzystać w tym opcode?:
Kod:
066E: 20@ = create_particle "COKE_TRAIL" attached_to_object 22@ with_offset 0.0 -0.2 -0.1 rotation 0.0 0.0 -1.0 type 1
3. Czyli z czasem gdy na mapę dodam więcej obiektów i terenów(ipl) to powinno wyeliminować ten błąd?
4.
Kod:
0A9E: writefile $hFILE size 128 from 0@
Mógłbyś wytłumaczyć albo podać przykład jak to wykorzystać? chcę zapisać skin gracza więc chyba nie muszę edytować : P
Jeszcze jedno pytanie gdybym chciał zrobić takie coś że gdy aktor pierwszy raz znajduje się w jakimś miejscu to wyświetlam tabelę z tekstem a gdy już znajduje się kolejny raz tabeli by nie było to funkcja break w petli wystarczy?
Dzięki za odp czekam na następne ; P